Вистински тест на вашиот ум: Обидете се да ја решите оваа математичка загатка при првиот обид

Ова го можат само математичките генијалци!

Иако оваа загатка не е лесна, нејзиното решавање ќе биде исклучително забавно.

Пред да започнете, одморете се од сè друго, преместете се во просторија со најмирна средина и фокусирајте се на задачата. Сега треба навистина да го напрегнете вашиот мозок и да користите логично размислување.

Внимателно погледнете ја сликата. Направете ги сите потребни пресметки и обидете се да погодите кој број се крие зад емотиконите од јагоди.

 

Одвојте време, проверете го секој чекор неколку пати за да бидете сигурни дека никаде нема да направите грешка. Доколку е потребно, користете белешки или хартија и пенкало, но подобро е да решите сè во вашата глава – тоа ќе биде подобро за вашите когнитивни вештини.

Откако ќе го имате одговорот, скролајте надолу за да го проверите!

 

Решение и одговор:

 

Дали се совпаѓа со вашиот одговор? Колку време потрошивте на решавање на оваа загатка? Споделете ги вашите успеси во коментарите!

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *