Во длабоката обвивка на Земјата се крие цивилизација и мистериозен свет! Теорија која „држи вода“ или чиста глупост?

Новите студии покажаа дека нашата планета Земја може да има сосема поинаква структура, која сè уште не е проучена. Студиите за длабоките слоеви на неа покажаа дека структурата на планетата е многу посложена и хетерогена отколку што претходно мислевме.
Меѓународен тим на научници од САД и Кина откри дека долните слоеви на Земјата може да содржат океани и планини кои растат кон јадрото на планетата. И во близина на структури кои би можеле да бидат огромни планини и подземни океани, температурата на обвивката паѓа до температури погодни за живот. Овие откритија потврдуваат дека таму се создадени сите услови за постоење на биолошки облици на живот.

 

 

Сепак, некои научници сугерираат дека нема надворешно јадро во центарот на планетата, а има некаков вид формација како мала ѕвезда или вештачки термонуклеарен реактор. Ако е така, тогаш планетата може да испадне дека е вештачка формација, а високо развиените цивилизации сè уште живеат во нејзините длабочини. Ваквите откритија покренуваат многу прашања меѓу научниците и можеби ќе можеме да добиеме одговори на нив во иднина.

Мистериозниот подземен свет отсекогаш го привлекувал вниманието на човештвото. Може да се претпостави дека таму, длабоко, дека постои друга цивилизација која има свое сонце и свои океани. Тие не го допираат нашиот супермодерен свет, а ние не можеме да ја поминеме бариерата со висока температура за да погледнеме во нивниот свет. Можеби ова е изворот на многу легенди и митови за мистериозните цивилизации кои живеат во длабочините на нашата планета.

Новите откритија на научниците покажуваат дека нашиот свет е навистина полн со тајни и мистерии, а дека дури и нашата планета може да скрие нешто неверојатно во своите длабочини.
Можноста за постоење на високо развиени цивилизации во длабочините на Земјата можеби изгледа како фантазија, но научните откритија се повеќе ја зајакнуваат оваа хипотеза. На пример, научниците претходно открија дека подземните езера и реки на Антарктикот се населени со бактерии кои можат да постојат во услови слични на оние кои се наоѓаат на други планети како Марс или Европа, една од месечините на Јупитер.

 

 

Ако животот може да постои во екстремните услови на нашата планета, тогаш ова може да биде показател дека тој може да постои и на друго место во универзумот, вклучувајќи ги и длабочините на Земјата. Покрај тоа, некои научници сугерираат дека животот на Земјата можел да настане од такви подземни средини, а не на површината, како што беше претходно прифатено.

Остануваат отворени прашањата за тоа како би можеле да постојат овие цивилизации и кои технологии ги користеле. Но, можноста под нашите нозе да има цел свет со свој екосистем и развиена култура е возбудлива и носи нови перспективи за истражување на длабочините на нашата планета. Можеби во иднина научните откритија ќе помогнат да се откријат уште повеќе тајни кои лежат скриени во длабочините на Земјата.

  • Nove напиша:

    Najlosata, najcrnata, najuzasnata laga narecena evolucija se propagira vo naucniot svet se drugo sigurno 100% vistina. Gospod ja sozdal zemjata i mesecinata

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *