Во Кина се пронајдени човечки остатоци од многу високи луѓе – неколку тврдења укажуваат на тоа дека таму живееле џинови пред многу години

Кинезите, на чија земја археолозите откопаа скелети од огромни човечки останки, тврдат дека овде некогаш живеел народ од џинови, високи преку 4 метри. Можете да го сметате ова за фикција ако не знаете за писмата на језуитскиот свештеник Мелхиор Нунез Барето од 16 век. Тој тврдел дека во Кина има група џиновски војници.

 

 

 

Во писмото од 1555 година, Мелхиор гарантира дека лично видел џиновски војници како ги чуваат портите на Пекинг и дека императорот на оваа земја регрутирал 500 од овие гиганти во служба.

70 години подоцна, англискиот свештеник и писател Џорџ Хаквил, во своето „Извинување“ од 1627 година, пишува сличен извештај – „царот ангажирал 500 луѓе со огромен раст за одред стрелци на неговата стража“.

Историските хроники укажуваат и на висината на овие џинови – 4,57 метри, што се совпаѓа со изјавите на Кинезите.

 • Васе напиша:

  Не сум прочитал никаде дека кинезите ова официјално го потврдиле? А и да е точно, никогаш не би признале!
  Башка, согласно “2024 Average height of Asia”, просечна висина на кинез е 171цм а на кинескиња 163цм.

 • Rusiot напиша:

  A kurinjata mu se 5sm

 • Коментирај анонимно

  Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *