Во следните 50 години човекот ќе мора итно да мигрира! До 2050 година светот ќе стане непогоден за живеење, освен овие земји

Во последниве години, промените во временските услови во многу земји се очигледни. Исклучок не беше Русија, каде на југ топлината понекогаш се засилува до незамисливи граници. И тоа негативно влијае на општата здравствена состојба на населението, го намалува квалитетот на животот. Според новинарите на Тајм, во следните 50 години човештвото ќе мора да бара нови места за живеење.

 

Во текот на следните 50 години, топлината и зголемената влажност ќе ги претворат огромните пространства во опасни по живот. Потребен ни е радикален план за опстанок на човештвото. Поголемиот дел од местата ќе бидат непогодни за живеење до 2050 година. И до 2100 година ќе биде друга планета. Научниците предвидуваат дека без глобална миграција, третина од населението ќе живее на температури слични на Сахара.

 

Главните земји за миграција се на север. Во текот на следните 50 години, сега уништениот Сибир, одредени региони на Канада и Арктикот ќе станат спасот за луѓето и ќе бидат густо населени. Таму се смета дека наскоро ќе пораснат цели мегаградови. Додека живеењето на брегот и во тропските предели ќе биде невозможно.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.