Време е мозокот да оди во теретана! Можете ли да ги решите овие незгодни логички загатки?

Одржувањето на вашиот ум остар ќе ви помогне да бидете поприсутни во секојдневните активности, а решавањето загатки е еден одличен начин да го направите тоа. Одговарањето на забавни и во исто време предизвикувачки прашања исто така може да ви помогне да останете фокусирани и да ја зајакнете меморијата.

Имаме неколку незгодни загатки за вас кои можеби ќе бараат размислување надвор од рамката за да ги откриете решенијата.

 

#1

#2

#3

#4

#5

#6

 

#7

 

#8

Решенијата се на страна 2…