Задача за највнимателните: ајде да провериме дали лесно се збунувате

Како што луѓето стареат, бројот на неврони се намалува, врската помеѓу нервните клетки слабее, што доведува до намалена концентрација, влошување на меморијата и воопшто когнитивните способности. Се разбира, процесот на стареење на мозокот не може целосно да се спречи, но може да се забави. За да го направите ова, треба редовно да вежбате со помош на логички загатки, задачи и тестови за внимание.

Ве покануваме да ги тестирате вашите способности токму сега! Затоа, погледнете ја внимателно сликата и обидете се да најдете кругови кои се разликуваат по боја од останатите. Колку можете да изброите?

 

 

Одговор: Всушност, на оваа слика има само еден круг со различна боја. Погледнете го првиот круг од дното во третата колона од лево.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *