Загатка на денот: Колку јајца ќе снесат кокошките?

Загатката е следна: Ако 3 кокошки за 3 дена несат 3 јајца, колку јајца ќе снесат 12 кокошки за 12 дена?

  • Коментирај анонимно

    Напиши одговор на Elena Откажи одговор

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.