Загатка на денот: Поместете само едно лижавче, за да ги направите во обратен редослед

Имате лижавчиња наредени по растечки редослед од 1 до 4. Ваша задача е да поместите само едно лижавче, за редоследот да се смени во 4, 3, 2, 1.

  • Бобан напиша:

    Второто лижавче гледано од десно на лево, го ставаме во просторот помеѓу првото и второто лижавче гледано од лево на десно.

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.