Загатка на денот само за мозоци: Колку чини едно пиво?

Загатката е математичка и ако работите како што ве учеле на училиште, добивате систем од 3 равенки со 3 непознати, што се решава многу лесно. Проблем е ако се обидете да го решите тоа на памет.