Загатка со кибритчиња: децата ја решаваат за 9 секунди, можете ли вие?

Ваша задача: преместете 3 кибритчиња така што на сликата ќе останат само 4 еднакви квадрати. Не можете да ги отстраните кибритчињата од сликата или да ги поставите едно врз друго. Секое кибритче треба да биде важен дел од сликата – и не треба да има ништо дополнително на сликата освен квадрати.

За побрзо и полесно да се справите со задачата, земете кутија со кибритчиња и направете слична слика пред вас. Потоа можете веднаш да го видите резултатот. Ако сакате да развиете просторно размислување и визуелизација, таквите помагала можеби нема да бидат многу корисни.

 

 

 

 

 

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *