Зајаците тргнале на прошетка со кучето, но кучето се изгубило. Каде е тоа, дали можете да го пронајдете?

Едно старо списание објавило загатка, чиј автор бил непознат уметник. Тоа се случиlo во Италија во 1974 година.

Тоа го виделе децата на претседателот Џовани Леоне и толку многу им се допаднало што, на лично барање на шефот на државата, уметникот објавил цел албум со слични слики. Овие цртежи продолжуваат да ги гледаат луѓе ширум светот.

Денеска ве покануваме да се обидете да ја решите истата загатка што некогаш ја решил претседателот на Италија. На сликата има три животни – два зајаци и куче. Очигледно е каде се зајаците. Но, треба внимателно да го барате кучето.

 

 

Во продолжение го објавуваме одговорот. Ако не можевте да го најдете кучето, не е важно, продолжете да вежбате да решавате понатаму, подготвуваме уште многу загатки за вас.

 

 

 

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *