Запознајте ја Мис Спарклс: Возачката на училишен автобус која сака да го промени светот и успева во тоа

Лори Брукс, позната како „Мис Спарклс“, е сакан возач на училишен автобус. Таа е позната по нејзината непоколеблива добрина и посветеност кон децата во нејзиниот живот. Нејзиното влијание се протега надвор од транспортот; таа е исто така навивачка, сурогат мајка и доверлив студентски советник.

 

 

 

 

Во возбудливото видео на „TikTok“ споделено од Тереза ​​Викли, вистинската наклонетост на Лори кон децата е неспорно воочлива. Таа го пречекува секое дете со топла прегратка и го знае секој ученик по име, дури и имињата на нивните родители. Таа создава топла и инклузивна средина, правејќи секое дете да се чувствува посебно.

 

 

Грижливата природа на Лори оди подалеку од возењето со автобус. Учениците и се доверуваат, бараат совет и утеха кога е потребно. Таа е вешта во читањето на нивните емоции и ги охрабрува да се отворат. Посветеноста на Лори се протега и до тоа да се осигура дека учениците имаат сè што им треба, вклучувајќи ги и нивните очила за училиште.

 

 

Лори Брукс, или „Госпоѓица Спарклс“, е пример дека добрината е лек за се. Нејзината посветеност ќе го направи светот подобро место и е трогателен потсетник за влијанието на љубовта и сочувството на една личност врз заедницата.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *