Зависничката од секс, која ја победи зависноста откако легна со повеќе од 700 мажи, ги обвинува феминистките за порастот на мизоганијата! Се сложувате?

Поранешна ергенска ѕвезда и опоравена зависничка од секс ги нападна високите австралиски феминистки за кои верува дека ненамерно предизвикуваат пораст на мизогинија (омраза кон жени и девојки) со тоа што ги „мразат“ мажите.

 

Белинда „Љубов“ Рајгиер, која ја победи својата зависност откако легна повеќе од 700 мажи, ги издвои познатите феминистки Аби Четфилд и Клементин Форд како најлоши престапници според нејзиното мислење.

„Мислам дека е добро за нејзиниот личен успех. Но, нејзините верувања околу феминизмот се всушност мизандрија (патолошка омраза кон мажи)“, рече таа за Четфилд.

Некои онлајн заедници во кои доминираат мажи тврдат дека незадоволството е широко распространето како резултат на тоа дека феминизмот „претерал“. Спротивно на тоа, многу феминистки тврдат дека мизандријата и мизогинијата не можат да се споредат поради родовата нееднаквост во општеството, а тоа е лажна еквивалентност.

 

Рајгиер рече дека Четфилд и Форд ја поттикнуваат мизоганијата со нивните понекогаш чудни изјави за мажите.

 

Форд, најпродаваниот автор и коментатор, неславно твитна дека „коронавирусот не ги убива мажите доволно брзо“ во екот на пандемијата. Таа подоцна се извини по бесот на јавноста. Четфилд, исто така, еднаш тврдеше дека „40 отсто од мажите се педофили“.

 

Рајгиер рече дека не е изненадена кога видела мажи и момчиња како се повлекуваат во токсични и сексистички онлајн заедници – наречени „маносфера“ – поради овие непријателски ставови кои се засилени од медиумите.

„Тие се прашуваат зошто мажите се враќаат назад во мизогинија. Мизогинијата предизвикува мизандрија, што ние го означуваме како феминизам“, рече таа.

 

Поранешната натпреварувачка во шоуто за запознавање сега води кампови за да промовира исцелување и самодоверба во врските, тема за која таа е страсна.

„Во врските, не не учат како да се однесуваме со луѓето. Само се претпоставува дека знаеме затоа што растеме во семејство. Но, има многу повеќе во тоа“, рече таа. „Има многу повеќе отколку што мислат луѓето. Мислат дека можеш да одиш на состанок и да најдеш љубов и тоа е тоа“.