Жена тврди дека не спиела повеќе од 11 години и со тоа ги збуни научниците и лекарите кои се во потрага по соодветен лек за неа!

36-годишната Тран Ти Луу од Куанг Нгаи (Виетнам) изненадува и воодушевува со својата неверојатна издржливост и оптимизам. Таа страда од несоница повеќе од 11 години и нејзината приказна го привлече вниманието на корисниците на социјалните мрежи и локалните медиуми.
Нејзиниот мачен непроспиен маратон лпред 11 години по чудна епизода која и го променила животот. Еден ден, солзи и течеле од очите без никаква очигледна причина. Дури и обидот за спиење не помогнал да се реши проблемот. Наскоро Тран Ти Луу ја изгубила способноста целосно да заспие. Нејзиниот ум останал буден, но не можела да заспие. Во изминатите 11 години, поголемиот дел од времето го поминувала лежејќи со затворени очи, одморајќи се додека нејзиниот сопруг и децата спиеле.

 

 

 

Тран Ти Лу ја сподели својата приказна со локалните новинари, нагласувајќи дека тоа не е фикција: „Приказната дека не спиев 11 години е вистинита, не измислена или украсена за да добијам лајкови или прегледи“.
Нејзиниот сопруг стана нејзина сигурна поддршка во овие мрачни години. Секоја вечер ја советувал да се смири, да ги затвори очите и да се обиде да спие, но за жал, тоа било бескорисно.

Соседката на г-ѓа Луу ја потврдила нејзината состојба, велејќи дека таа првпат станала свесна за несоницата на жената пред 10 години и оттогаш неколку пати разговарала со неа. И покрај неверојатноста на оваа приказна, блиските на Тран Ти Луу се уверени во нејзината вистинитост.

 

 

Несоницата ја принудила Тран Ти Луу да побара лекарска помош. Таа ја посетила психијатриската болница во провинцијата Куанг Нгаи, каде и била дијагностицирана тешка несоница. Лекарите и го препишале лекот, но нуспојавите биле премногу тешки и морала да престане да го зема по неколку месеци.

И покрај нејзината состојба, Тран Ти Луу останува оптимист и се надева на иднината. Таа признава дека нејзиното здравје страда поради хроничното лишување од сон, но и понатаму се надева дека еден ден повторно ќе може да ужива во квалитетен сон.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *