Жешко ви е? Еве една загатка што ќе ве разлади – најдете ги празните корнети помеѓу сите овие сладоледи

Сладоледот се смета за еден од најдобрите начини за разладување на топло време! Кога се консумира, крвните садови во устата се стеснуваат, што помага да се намали телесната температура. Сепак, важно е да не се претера со количината – многу е лесно да се разболите од сладолед.

Се надеваме дека во вакви жешки горештини, кои се појавија во многу региони на нашата земја, периодично се почестувате со сладолед. А ако не, ви предлагаме да се разладите со моќта на мислата и внимателно погледнете ја сликата од овој десерт.

Така, на сликата подолу можете да видите стотици корнети сладолед! Меѓутоа, ако погледнете внимателно, можете да видите три празни корнети. Можете ли да го направите тоа за 20 секунди?

 

 

 

Решенијата се на страна 2…

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *