Жителите на античкиот град Скупи во кој живееле античките Македонци, го користеле Скопскиот аквадукт за пренос на чиста изворска вода преку глинени цевки, за да пијат вода од изворот на Скопска Црна Гора

Автор: Гордана Јанакиевска

  • Ljube напиша:

    Denes ne proizveduvame spici za tocak!
    Oti birame teski kleptomani da ne vodat!

  • Коментирај анонимно

    Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *