Животни кои ги оставија луѓето во прашалници па тие очајно побараа одговори

Уште толку многу работи не знаеме за планетата земја. Понекогаш можете да сретнете суштество непознато за нас – и сакате да знаете што е тоа.

Ние бевме љубопитни да ги дознаеме одговорите на прашањата на корисниците на интернет за животните. Се надеваме дека ќе уживате и во читањето на нашиот избор.

1. „Најдов група мали бубачки во чудни позиции на мојата врата. Дали треба да бидам загрижен?

  • Можеби ова е оваа бубачка. Таа не е опасна за човекот.

 

2. „Запознав риба што личеше на крокодил“

 

3. „Најдов бубачка со интересна боја на крилата“.

 

4. „Денес на мојот ѕид се појавија многу гасеници“.

  • „Најверојатно, од подвидовите на Sawfly“.

 

5. Зошто оваа верверица има мал сад кој виси околу вратот?

  • „Мислам дека е ГПС јака. Најверојатно, тоа е потребно за да се следи бројот на диви животни“.

 

6. „Го најдов ова на плажа“.

  • „Ова е дефинитивно аурелиа (вид на медуза), често ги гледам на плажа“.

 

7. „Што е оваа буба?“

  • „Мислам дека е Weevil.“.

 

8. „Морско суштество пронајдено на карпа на плажа. Се движи многу бавно“.

 

9.„Татко ми го фати овој „вонземјанин“ додека ловеше риба. Што е тоа?”

 

10. Дали некој знае какво морско суштество е ова?

 

11. „Има многу чудна пајажина во окото на мојата мачка. Ветеринарот ја проверил – ништо опасно“

  • „Тоа е само преостаната пупиларна мембрана“.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.