Животот не е фер: „Ја најдов љубовта на мојот живот, додека жалев по рано починатиот син, но сега и мојот партнер е болен и му остануваат уште неколку месеци живот…“

Мајка оставена уништена по смртта на нејзиниот син тинејџер и случајно ја пронашла љубовта на својот живот  додека тагувала. Но, на нејзиниот сопруг сега трагично му остануваат само неколку месеци живот.

Кога 18-годишниот Чарли ненадејно починал во 2014 година, мајката на три деца Џоан Ривс, од Барнам-Он-Си, била неутешна и долго време се борела да продолжи напред.

 

 

Четири години по смртта на нејзиниот син, во 2018 година, 48-годишната жена го запознала сегашниот сопруг Бенџамин Ривс (38) – кој и донел љубов и обновена радост во нејзиниот живот.
Меѓутоа, во трагичен пресврт на судбината, на Бен, му бил дијагностициран терминален тумор на мозокот и му остануваат уште само неколку месеци живот.

„Апсолутно сум огорчена што ја запознав љубовта на мојот живот и сега тој ќе ми биде одземен за неколку месеци“, изјави Џоан.

 

Двојката се преселиле заедно по само две недели врска и пет години подоцна, на Божиќ 2020 година, Бен го поставил прашањето, па така и набрзо се венчале.

На Бен првично му бил дијагностициран тумор на мозокот уште во 2009 година, но лекарите успеале да ја намалат растечката маса со операции, хемотерапија и радиотерапија. За жал, туморот продолжи да расте и се вратил во 2015 година, а неговиот случај заврши во јануари 2023 година.

 

 

Туморот на мозокот првично бил на левата страна, а сега е преместен на десната страна.

„Имаме тим за палијативна нега во нашиот локален хоспис вклучен во сè и решени сме да уживаме во времето што му остана. Мислам дека никогаш не сум почувствувала љубов како со Бен, тој е прекрасен. Децата се апсолутно уништени, очигледно го загубија својот брат и видоа како тоа негативно влијаеше на мене врз моето ментално здравје, но сега имав шанса да се вратам, но и таа ќе ми биде набрзо одземена!“

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.