Зоки два дена не одел на училиште (виц, црн хумор)

Зоки не одел на училиште два дена и кога отишол, учителката го прашала:
– Зоки, зошто те немаше два дена?
– Учителке, баба ми почина и затоа не дојдов! – одговорил тој.
– Штом е таква работата, оправдано. Прими го моето сочуство – му рекла учителката.
Но, наредниот ден учителката влегува нервозна во училницата:
– Зоки, ти зошто ме излажа вчера?! Сношти кога поминував покрај вашата куќа ја видов баба ти на прозорецот!
– Ништо не е тоа учителке, тато намерно така ја потпрел за да ѝ тече пензијата!

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.