Зошто мажот сакал да се разведе? (виц)

Судијата:
– Господине, која е причината зошто сте барате развод од вашата сопруга?
Мажот:
– Жена ми е многу грда, почитуван судија!
Судијата:
– Господине, тоа не е сериозна основа за да спроведеме ваква постапка. Освен тоа, не ви е точно тврдењето. Јас лично мислам дека вашата сопруга е исклучително убава жена!
Сопругот:
– Како убава бе? До сега ниту еден маж не ја погледнува, а нејзините другарки имаат по неколку љубовници!
Сопругата:
– Кој? Јас ли бе? Ако сакаш да знаеш до сега сум имала над 100 љубовници!
Сопругот:
– Почитуван судија, еве ви сериозна основа за развод!

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.