Зошто Сонцето ја има својата необјаснива структура и како тоа влијае врз животот на планетата Земја?

Се сеќавате ли дека во 2004, 2010, 2012 и 2019 година, имаше големи блесоци и ослободувања на енергија на нашето Сонце? Сето ова резултираше со негативно влијание врз здравјето на луѓето, како и сериозни прекини во работата на опремата ширум светот. Астрономите пред стотици и илјадници години знаеле дека многу процеси на нашата планета директно зависат од влијанието на ѕвездата. И, соодветно, кога на Сонцето се случуваат редовни бури, тоа целосно се рефлектира на Земјата.

Денес, активноста на површината на ѕвездата се зголемува. Короналните исфрлања на критична маса на плазма во вселената предизвикуваат сериозна загриженост кај научниците. Факт е дека претходно тие не надминуваа неколку десетици илјади километри. Но, оваа година колона од плазма и гас веќе е забележана на височина од повеќе од 210 илјади километри над површината на Сонцето.
Имавме среќа што не беше насочено кон Земјата или други планети во Сончевиот систем. Во спротивно, тоа можеше да доведе до катастрофални последици. Обемот на магнетната бура предизвикана од ваква појава е тешко да се предвиди. И ако активноста на нашата ѕвезда продолжи да расте, тогаш во одреден момент може да дојде до ослободување на енергија кон Земјата. Се разбира, човештвото ќе ја преживее оваа катаклизма, но нема да биде лесно.

 

 

 

Но, што се случи со Сонцето тогаш? Според сите прогнози од крајот на 20 век, вакво нешто не требало да се случи, но реалноста ги побива сите овие идеи. За да го најдат одговорот, астрономите внимателно ги следат процесите на површината на ѕвездата веќе неколку години. Тие не беа во можност да откријат каква било периодичност во активноста на Сонцето. Се чини дека сè се случува хаотично, без никаков алгоритам, односно спонтано.

Меѓутоа, неодамнешните истражувања ни овозможија да го подигнеме превезот на тајноста. Се покажа дека структурата на нашето Сонце воопшто не е иста како што се мислеше претходно. Скенирањето на ѕвездата даде мешани резултати. На површината се забележани високи температури. Топлите материи ја формираат короната на Сонцето. Под него има „ладен“ слој. Неговата температура е само околу 1800 степени Целзиусови, што е ненормално студено за ѕвезда. Во длабочините се случуваат чудовишни процеси, а температурата таму може да достигне милијарди степени.

Никој од астрономите не можеше да ја објасни причината зошто температурата на површината се загрева на 6-10 илјади Целзиусови степени, потоа има слој со ниски индикатори, а потоа започнува страшен пекол. Овој дизајн не се вклопува во идеите на научниците за ѕвездите. За жал, човештвото нема технички можности да ги проучува соседните ѕвезди со скенирање на слоеви. Така, невозможно е да се заклучи дали структурата на Сонцето е единствена или сите ѕвезди се структурирани на овој начин?

Се чини дека некој или самата природа ја задржува енергијата на ѕвездата. Да не беше токму тој слој што ја апсорбира енергијата ослободена во длабочините на Сонцето, тогаш Меркур, Венера, Земјата и Марс ќе испаднеа како вжештени безживотни топки. Тешко ми е да замислам цивилизација способна да изгради структура што ја покрива целата ѕвезда, но ако нивото на нивниот развој достигна неверојатни височини, сосема е можно овој слој да е вештачка креација.

 

 

Но, под влијание на монструозни услови, структурата пропаѓа, а енергијата од длабочините се ослободува под притисок од длабочините на ѕвездата. Ако оваа хипотеза е точна, а ограничувачкиот слој е од вештачко потекло, тогаш порано или подоцна ќе се скрши, а нашето сакано сонце ќе апсорбира добра половина од планетите на Сончевиот систем.

Но, уфолозите брзо нè уверуваат дека нема потреба да се грижиме. Во текот на изминатите 20 години, десетици огромни НЛО поголеми од нашата планета се забележани во близина на Сонцето.

Најверојатно, луѓето не се единствените кои ја шпионираат ѕвездата. Затоа, во случај на дефекти, леталото на оваа цивилизација врши корекции и ги обновува проблематичните области на структурата. Значи, загриженоста на вонземјаните за Земјата да продолжи да постои можеби е вистинита. Да, ова е прилично контроверзна хипотеза, но барем ја објаснува појавата на „ладниот“ слој на Сонцето и појавата на џиновски НЛО во близина на нашата ѕвезда.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *