Зошто животот на земјата е тежок? (виц)

Вонземјани долетале на Земјата за да го испитаат интелектот на жителите на планетата и да ги вклучат во „Каталогот на разумни цивилизации“.
Ги прашање земјаните:
– Зошто имате толку многу плодна земја, вода и сончева светлина, а голем број од вас гладуваат?
– Немаме доволно пари.
– Зошто при таква технологија за градење имате толку многу бездомници?
– Немаме доволно пари за градежни материјали.
– Зошто имате толку многу болни луѓе коишто можат да бидат излекувани?
– Немаме доволно пари за лекови.
– Зошто толку многу сте си ја загадиле планетата?
– Немаме пари за да ја исчистиме.
– Каков ви е тој дефицтарен ресурс пари, што ви пречат да живеете нормално? Можеме ли да ви помогнеме некако, да ви ги донесеме од други планети? Вие од каде ги земате?
– Си ги печатиме сами…

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.