Баба Ванѓа не е единствената што предвидела катастрофи за 2023 година. Погледнете што предвидел средновековниот научник Нострадамус!

Предвидувањата на средновековниот научник Нострадамус отсекогаш предизвикувале и продолжуваат да будат вистински интерес кај луѓето. Тој предвиде многу трагедии кои веќе се случиле во различни земји во светот. Французинот предупреди на војни, распад на Советскиот Сојуз и други глобални настани. И покрај фактот дека истражувачите ги толкуваат писанијата на Нострадамус на различни начини, нивните мислења често се спојуваат. Ова важи и за 2023 година.
(Доколку ја пропуштивте Баба Ванѓа, клинете овде.)

Познатите катрени на гледачот ги проучуваат специјалисти, љубители на паранормалното. Ова не е изненадувачки, бидејќи многу од предвидувањата на Нострадамус се остварија за време на неговиот живот, пророштвата остануваат релевантни до ден-денес.

Во своите катрени, познатиот астролог ги шифрирал во алегорична форма оние настани што ќе треба да му се случат на човештвото во иднина. Основата на творештвото на Нострадамус ја сочинуваат десет века, како што се нарекуваат легендите кои се поврзани меѓу себе. Вековите вклучуваат повеќе од 900 катрени.

Предвидувања на францускиот астролог за 2023 година се следниве:

1. Трета светска војна

Без да навлегуваме во сложеноста на пресметувањето на датумите, кои предвидувачот исто така ги шифрирал, можеме да кажеме дека во следната година ќе започне Третата светска војна. Барем, многу истражувачи на катрени инсистираат на ова. Така, Џон Хог во својата книга „Nostradamus. The Complete Prophecy“ пишува дека глобален воен конфликт ќе се случи во 2020-тите. Во епицентарот на акцијата ќе бидат Русија, САД и Кина.

2. Глад

Иако предвидувањата за глад претходно се припишуваа на 2022 година, сега истражувачите веруваат дека можеби францускиот научник имал ја имал на ум 2023 година. Како што споменавме погоре, ваквите несогласувања се должат на толкувањето на датумите. Како и да е, во иднина, според Нострадамус, луѓето кои глаудваат ќе почнат да се движат од место до место, но тоа нема да влијае на ситуацијата на кој било начин. Проблемите со водата за пиење и земјоделските култури поради употребата на хемиско и нуклеарно оружје ќе останат.

3. Економска криза

Колапсот на економијата во 2023 година, што го виде и Нострадамус, може да се смета за природна последица на глобалниот конфликт. Џозеф Јохманс, кој ги проучува античките текстови, известува дека во своите катрени францускиот алхемичар зборувал за амортизацијата на парите. Во 2023 година луѓето наводно ќе палат огнови со банкноти, бидејќи парите повеќе нема да одговараат за ништо друго. Ќе има немири бидејќи штедачите упаѓаат во банките барајќи отштета, но вратите нема да им се отворат.

4. Природни непогоди

Францускиот фармацевт и алхемичар Мишел де Нотредам предвиде дека 21 век ќе биде обележан со голем број на секакви природни катастрофи и непогоди. Нема да биде исклучок, според Нострадамус, и 2023 г. И тоа не е изненадувачки: токму во споменатата година гатачот видел промена во орбитата на Земјата. Освен тоа, истражувачите веруваат дека Нострадамус го предвидел падот на огромен метеорит на нашата планета, за што сведочи еден од катрените за огнена патека на небото. Како резултат на овој настан Англија и дел од САД ќе поминат под вода.

5. Вештачка интелигенција

Многу автори на публикации посветени на предвидувањата на Нострадамус се сигурни дека Французинот опишал и некаков вид „бунт на машините“ што ги чека земјите во иднина. Постои претпоставка дека зборуваме за вештачка интелигенција, која на крајот ќе ја зароби целата планета користејќи Интернет. Слични информации неодамна се појавија во некои западни медиуми. Сепак, сериозните декодери повикуваат да не се верува во сè непромислено. Така, пред неколку години Мајкл Меклелан, врз основа на анализата на катрените на Нострадамус, дошол до заклучок дека Кина во 2012 година ќе се откаже од социјалистичката идеологија.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.