Водолија(21 јан – 19 фев)

Карактеристики

Елемент Воздух

Карактеристики независни, оригинални, темпераментни

Планета Уран

и

Поволни партнерства Лав, Вага, Близнаци, Водолија

Неповолни партнерства Овен, Шкорпија, Рак, Девица

Среќни броеви 2, 13

Ден Сабота

Сезона Зима

Боја Зелена

Камен Килибар, Тиркиз, Сафир, Розов топаз, Аквамарин