Рак(22 јун – 22 јул)

Карактеристики

Елемент Вода

Карактеристики сочувствителни, истрајни, доверливи

Планета Месечина

Поволни партнерства Риби, Скорпија

Неповолни партнерства Овен, Девица, Јарец, Вага, Бик

Среќни броеви 2, 7

Ден Понеделник

Сезона Лето

Боја Сребрена и пастелни бои

Камен Кристал