Македонски несекојдневни ситуации

Битолчани решија да се „изладат“ во затворениот базен во Битола

Група уморни битолчани не дочекаа да се изгради ветуваниот базен кој се гради 30 години, па решија сами да го отворат. Независната советничка група на Фејсбук објави дека „по собирање на потребните потписи во рекордно време се „умориле“ па си зеле за право да се „опуштат“ во новиот базен во Битола. Битолчани со своите реквизити

Борис сними песна и спот за својата најголема љубов и веруваме дека секој маж ќе се препознае

Борис или кај инстаграмџиите познат како TheBorisStories ја објави својата прва песна посветена за најголемата љубов без која тој, а и многу други не можат. Борис е (не)типичен инфлуенсер како што вели тој и неговата прва „љубовна песна“ мислиме дека доволно го докажува тоа.

Гастарбајтери од Дебар ја искористија можноста да ги расчистат сметките кои не смеат во Европа

Бидејќи законот во Европа е строг и таму треба да се биде „цивилизиран“ според очевидци станува збор за иселеници кои живеат и работат во Италија и имале веќе нерачистени сметки од таму кои одлучиле да си ги расчистат на традиционален начин во Центар Жупа, Дебар. Додека пак други извори велат дека луѓето се степале поради