Мотика таленти

Дедото ближи до 100-ката, но штом вака си го носи фрижидерот на мајстор, рано му е за предавање!

Ваква цврстина и виталност на стари години не се постигнува со седење на телефон, компјутер или пред ТВ. Поработете на својот активен живот, а дедово нека ви биде мотивација. Кога тој може, па вие ли не можете?!

Косење на тревникот како газда! На странецот му текна она што на нашите претци им текнало пред стотици години :)

На ваков начин нашите претци на гумно со коњи, магариња или волови го вршеле житото жнеано на рака. Животните ги газеле снопјата движејќи се во се потесен и потесен круг со што ги одделувале зрната од сламата.

Момците од бендот „2Be“ ќе ве потсетат на една убава македонска песна од Тоше Проески – „Зошто отиде“

Бендот „2Be“ ја објави третата преработка од нивниот проект „The Backyard session“. Овојпат тоа е песната “Зошто Отиде” од Тоше која е снимена во нивниот двор, а така планираат да продолжат да снимаат и во текот на целото лето. Како и во претходното видео кое можете да го слушнете на нивниот официјален YouTube канал “Weare2Be”

Кога некогаш ќе се соочите со пречка во животот, сетете се на оваа девојка!

Во меѓувреме, додека се трансформираше надворешно, таа водеше и внатрешна нерамноправна битка со најподмолната болест на денешницата. Освен што успеа да со смени својот изглед и да се направи како манекенка, таа успеа да го победи и ракот.