Прекрасната планета земја

Најзагрозени племиња во светот: Портрети од целиот свет ја доловуваат убавината и духот на домородните луѓе чии начини на живот се изложени на ризик

Серија прекрасни портрети на домородните племиња низ целиот свет е објавена од страна на еден британски фотограф за да ги истакне заканите со кои се соочуваат во современиот свет. Myими Нелсон (52) ја доловува суровата, природна убавина на племињата украсени во традиционален фустани, многумина со детална боја на лице и извонредни шари. Нелсон за овој

14 фотографии што докажуваат дека климатските промени не се шега

Градовите се поплавуваат, шумите се палат, а глечерите се растопуваат, а постапките на луѓето само ги влошуваат работите секој ден. Ако продолжиме вака ќе ја изгубиме нашата единствена планета многу бргу и како што велат климатските активисти, „нема планета Б.“ Ние можеме да ја спасиме само заедно и треба да дејствуваме сега, затоа што немаме

Фотограф ги фати орлите во „режим на лов“ и фотографиите покажуваат колку сѐ во природата е испланирано

Гледањето на величествениот орел-рибар како лета на небото е прекрасна глетка. Потребн е квалификуван фотограф да ги фотографира кога летаат. И уште подобар, за да го опфати моментот додека ловат. Влезете во светот на Чен Ченгуанг, тајвански фотограф кој фотографира птици. Тој со неговиот апарат ги опфаќа моментите на лов на орелот-рибар, а потоа ги

Не, ова не се фотографии од друга планета туку магичните ледени пештери на Исланд

Јакуб Перликовски е фотограф од Полска кој ужива да ја истакнува убавината и магичноста на природата. Тој неодамна го посети Исланд и сподели со нас еден нов „паралелен универзум“ креиран од прекрасните ледени пештери. Јакуб вели дека само два дена пред да ги направи фотографиите на истото место течела вода, но природата таму е сурова