Тајкунот Брајан Џонсон тврди дека ја намалил возраста на својот 70-годишен татко за 25 години со тоа што му дал еден литар од сопствената „супер крв“

Милионерот биохакер Брајан Џонсон се грижи дали ќе има луѓе околу себе кои ќе му прават друштво кога ќе ги надживее сите други.

46-годишниот калифорниски технолошки претприемач, кој отворено ја сподели својата потрага да живее вечно, неодамна тврдеше дека стапката на стареење на неговиот татко е намалена за 25 години откако тој примил 33,8 ml од неговата „супер крв“ преку трансфузија. Тој го откри тоа во својот пост на Твитер.

 

„Мојата супер крв ја намали возраста на татко ми за 25 години.

Брзината на стареење на татко ми (70 години) се забави за еднакво на 25 години откако прими 1 литар од мојата плазма, и остана на тоа ниво дури и шест месеци по терапијата. Што значи тоа?

Колку сме постари, толку побрзо старееме. Откако доби 1 литар од мојата плазма, татко ми сега старее со брзина на 46-годишна возраст. Претходно, тој старееше со брзина од 71 година. Јас сум крвното момче на татко ми.

Сега, пред да ме прашате за мојата супер плазма, потребна е внимателност:

  • Овде се оценува само еден биомаркер.
  • Останува отворено прашање колку долго ќе трае намалената брзина на стареење на татко ми. Досега поминаа шест месеци (што е извонредно).
  • Не е познато дали побавната брзина на стареење на татко ми се должи на тоа што извадил 600 мл од својата плазма или примил 1 литар од мојата плазма? Или комбинација од двете?
  • Татко ми не правеше никакви други интервенции во овој временски период“

 

Замената на крвта се случи во мај, при што беше исцеден литар крв од Џонсон, неговиот татко Ричард и неговиот син Таламаж. Плазмата на Талмаџ беше внесена во вените на Џонсон, а Џонсоновата плазма му беше дадена на Ричард.

Сепак, тој подоцна рече дека лично не видел никакви придобивки од размената на крв со неговиот син и дека нема намера повторно да го направи тоа .

Тој во 2018 и сега во 2023

Потрагата по младост на милионерот започна во 2020 година, а оттогаш тој потрошил околу 6 милиони долари.

Неговиот режим, кој чини околу 2 милиони долари годишно, вклучува замена на крв со неговиот татко и неговиот син тинејџер, голтање 80 витамини и минерали дневно и јадење 70 килограми пасиран зеленчук месечно.

Тим од повеќе од 30 лекари рутински му ја мерат крвта, срцето, црниот дроб, бубрезите, мозокот, крвните садови и сексуалното здравје. Тој тврди дека сега има срце на 37-годишник, кожа на 28-годишник и фитнес на 18-годишник.

 

Тој тврдеше дека успеал да го подмлади својот пенис за 15 години благодарение на неговите контроверзни методи за де-стареење – кои вклучуваат употреба на терапија со електричен шок за „подмладување“ на неговите гениталии .

Џонсон објасни дека носел уред на неговиот пенис за мерење на ерекција во текот на ноќта, што според него е индикативно за тоа како неговото здравје се подобрува.

„Секој треба да ги знае овие три работи: Колку тежите, колку брзо стареете и времетраењето на вашите ноќни ерекции“

Според биохакерот – чија цел е да има времетраење на ноќната ерекција на 18-годишник – податоците се „навистина важни“ бидејќи го претставуваат целокупното здравје.

Коментирај анонимно

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *