Тест за интелигенција кој може да го решат само најдобрите логичари

Замислете: сте киднапирани, но имате шанса да избегате. Точно, можете да излезете само преку една од трите врати…

 

 

Зад првата има железен блок со сензор за движење кој ќе го здроби секој што ќе влезе.

 

 

Зад втората врата има гола жица низ која постојано тече струја.

 

 

Зад третата врата скршено е стакло по целиот под.

 

 

Низ која врата ќе поминеш?

 

Одговорот е на страна 2…