Арт и дизајн

Фотограф од Новосибирск покажа колку децата се менуваат за само 6 години

Фотографот од Новосибирск, Никита Књунин, решил да го фотографира со својот помлад брат на еден од неговите последни денови на училиште. За време на снимањето, фотографот се сетил дека уште пред 6 години, тој направил портрети на соучениците на неговиот брат кога биле во 5-то одделение. Ова му даде идеја да создаде проект од фотографии

Оваа девојка креира неверојатни тетоважи со кои им ги „залечува лузните“ на луѓето

Тетоважите стануваат сè попопуларни. Веројатно е потешко да се најде личност без тетоважи од личност со нив. Многу луѓе се тетовираат затоа што сметаат дека е убаво или затоа што сакаат засекогаш да дадат значење за нешто. Друга причина што често се заборава е дека се користат тетоважи за да се сокријат несовршеностите на телото,

Архитект дигитално реконструираше 6 светски наследства во нивната оригинална слава

Постојат стотици стари градби ширум светот, кои со текот на времето станале историски наследства. Тие се огромен дел од историјата на човештвото, покажувајќи ни што изградија нашите предци пред илјадници години. Овие историски згради се под постојана закана. Природните непогоди, човечката активност се одговорни за нивно влошување. Нашата постојана потреба за напредок, урбанизацијата понекогаш ги

Уметница од Русија прави неодоливи илустрации кои претставуваат различни држави

Лера Кирјакова никогаш не разочарува со своите илустрации. Во нејзиниот неодамнешен проект „Убавина на светот“, Кирјакова дигитално илустрираше 10 девојчиња од различни страни на светот во свој стил. 1. Мексико 2. Кенија 3. Монголија 4. Индијанка 5. Девојка од северот 6. Хаваи 7. Јапонија 8. Индија 9. Русија 10. Украина

80-годишен човек е „мајстор“ во Ексел и со помош на него создава неверојатни уметнички дела

80-годишниот Татсу Хориучи од Јапонија е познат низ целиот свет по неговите неверојатни вештини за цртање. Сепак, тој не користи моливи, пенкала или боја за својата уметност. Наместо тоа, тој создава ремек-дела во Microsoft Excel! Пред околу 20 години, пред да замине во пензија, Хориучи мислел дека му е потребен нов предизвик во животот. Така

Уметник ни покажува како навистина изгледале познати историски или популарни ликови

Живеејќи во модерно време често забораваме на минатото и работите кои се случувале пред нас. Луѓето можат само да замислат како изгледал некој од перспективата на уметникот и делото или пак од нејасна црно-бела фотографија. И покрај напорите на уметниците, сликите ретко можат да го достигнат нивото на реализам што можат да ги направат фотографиите.