Загатки и тестови

ТЕСТ: Кој лифт е побезбеден?

Том доби порака дека сериски убиец штотуку бил забележан како влегува во неговата зграда и тој реши да се обиде да излезе надвор. Додека чекаше, пристигнаа и 2-та лифта истовремено, но и во двата имаше по еден маж со сомнителен изглед. Во кој лифт треба да влезе? Точното решение може да го пронајдете на следната

ТЕСТ: 6 сложувалки кои можат да ги решат само оние со најостар вид

Понекогаш, кога сме фокусирани, можеме дури и да ги чувствуваме мозочните клетки како работат. И тоа, се разбира, е нешто навистина добро, бидејќи нашиот мозок е мускул и како и секој друг мускул на нашето тело, му треба тренинг. Само така може да се одржи и да работи во добра форма.

ТЕСТ: Каде е вистинскиот излез?

Принцезата беше заклучена во замокот, но разбра дека единствено успешно може да избега преку четвртата врата. Но, постојат само 3 врати. Како може да ја пронајде вратата број 4? Внимателно погледнете ја фотографијата и добро размислете. Точното решение може да го пронајдете на следната страна.

ТЕСТ: Кој излез треба затвореникот да го избере за да избега?

Постојат 3 можни излези за бегство. На првиот излез стојат многу агресивни кучиња. На вториот излез е поставена бомба со 5-минутен тајмер (веќе е активиран). На третиот излез стои чувар со оружје. Кој излез треба затвореникот да го избере за успешно да избега? Точното решение може да го пронајдете на следната страна.

ТЕСТ: Можете ли да го погодите ликот гледајќи ја само нивната облека?

Кога размислувате за вашиот омилен филмски лик, ви паѓаат на ум неколку работи: нивниот физички изглед, нивниот глас, гестовите, а исто така и облеката. Модата и гардеробата се неопходни при креирање карактер. Обидете се да ги погодите овие филмски ликови само според облеката. Колку успеавте да погодите?

ТЕСТ: Оваа жена скокна од авион, без падобран и преживеа. Како е тоа возможно?

Започнете го денот со оваа забавна и кратка загатка. Оваа жена скокна од авион, без падобран и преживеа. Добро размислете и обидете се да го пронајдете одговорот на прашањето како е тоа возможно? Дали успеавте? Точното решение може да го пронајдете на следната страна.

ТЕСТ: Како може овој човек да побегне за успешно да се спаси?

Одличен тест да ги проверите вашите знаења и вештини за преживување. Човекот на фотографијата е киднапиран и постојат само 4 врати за излез. Но, зад првата врата постои неверојатен студ и мраз, преку втората врата го очекуваат бесни ајкули. На излезот од третата врата го очекува токсичен гас кој ги усмртува луѓето за само неколку

Тест: Докажете дека сте брз размислувач решавајќи ги овие 5 мозгалки

Нашите умови се постојано зафатени со справување со секојдневните задачи и проблеми од работа, училиште и многу повеќе. Сепак, исто така е добро да ги менувате вашите навики од време на време. Забавно е да се предизвикуваме себеси, да научиме нови вештини и да го ставиме нашиот мозок на тест за да видиме колку сме

ТЕСТ за вид: Кој број се наоѓа на фотографијата? Само 20% од луѓето го гледаат

Проверете го вашиот вид со следниот краток и забавен тест. Внимателно погледнете ја следната фотографија и обидете се да откриете кој број се наоѓа на истата. Само 20% од луѓето го гледаат бројот. Дали и вие сте меѓу нив? Точното решение може да го пронајдете на следната страна.

ТЕСТ: Што прво забележавте? Тоа открива зошто немате среќа во љубовта

Внимателно погледнете ја следната фотографија и одговорете на прашањето, што прво забележавте на истата. Изборот ќе открие на што се должи вашиот несупех на љубовното поле т.е зошто сте сами. Значењето на вашиот одговор може да го пронајдете веднаш под фотографијата. Одговори: 1. Месечина Сè уште се сами бидејќи многу тешко се отварате пред луѓето.

ТЕСТ: Дали може да ја пронајдете мачката на фотографијата за 5 секунди?

Проверете го вашиот вид, како и способноста за брзо забележување на деталите со следниот краток и забавен тест. Внимателно погледнете ја следната фотографија и обидете се за многу кратко време да ја пронајдете сокриената мачка. Дали успеавте? Точното решение може да го пронајдете на следната страна.

ТЕСТ: Изберете еден од цртежите – Тоа открива што навистина ви е приоритет во животот

Внимателно погледнете ја следната фотографија, добро размислете, а потоа изберете го цртежот кој најмногу ви се допаѓа. Вашиот одговор открива кои се вистинските приоритети во вашиот живот, односно што ви е најмногу важно. Значењето на вашиот одговор може да го пронајдете веднаш под фотографијата. Одговори: Цртеж бр. 1 За вас, најважни се кариерата и успехот.

ТЕСТ: Дали може да го пронајдете сокриениот човек на фотографијата, за 5 секунди?

Проверете ја вашата способност за брзо забележување на деталите. Внимателно погледнете ја следната фотографија и обидете се за 5 секунди да го пронајдете сокриениот човек. Дали успеавте? Точното решение може да го пронајдете на следната страна.

ТЕСТ: Кој од паровите е навистина среќен?

Внимателно погледнете ја следната фотографија, добро размислете и обидете се да одговорите на прашањето, кој пар е најсреќен, според вас, а токму вашиот одговор ќе открие каква е вашата љубовна врска со моменталниот партнер. Значењето на вашиот одговор може да го пронајдете веднаш под фотографијата. Одговори: Пар бр. 1 Вашата врска е полна со неверојатна

ТЕСТ: Кое животно се наоѓа на фотографијата?

Проверете го вашиот вид со овој краток и забавен тест. Внимателно погледнете ја оптичката илустрација и обидете се да откриете кое животно се наоѓа на истата. Дали успеавте? Точното решение може да го пронајдете на следната страна.

ТЕСТ: Која од нив не е вистинска мајка?

Внимателно погледнете ја следната фотографија и обидете се да откриете која од нив не е вистинска мајка на детето. На постои единствено точно решение, но вашиот одговор ќе открие каква личност сте всушност вие. Значењето на вашиот одговор може да го пронајдете веднаш под фотографијата. Одговори: Жена бр.1 Вие сте смирена и скромна личност. Знаете

ТЕСТ: Што прво забележавте на фотографијата? Тоа открива во што сте најуспешни

Внимателно погледнете ја следната фотографијата и одговорете на прашањето што прво видовите т.е прво забележавте: Лице на маж или лице на жена? Еве што тоа открива за вас. Значењето на вашиот одговор може да го пронајдете веднаш под фотографијата. Одговори: 1. Жена Доколку прво ја забележавте жената т.е нејзиното лице, тогаш важите за личност која

ТЕСТ: Кој број недостасува во празното поле?

Внимателно погледнете ја следната фотографија, добро размислете и обидете се да одговорите точно на прашањето, односно да откриете кој број недостасува во празното поле. Дали успеавте? Точното решение може да го пронајдете на следната страна.

ТЕСТ: Кое животно прво го забележавте на фотографијата? Одговорот ги открива вашите силни и слаби страни

Следниот психолошки тест открива каква личност сте вие и кои се вашите слаби и силни страни. Едноставно внимателно погледнете ја фотографијата и одговорете на прашањето, кое животно прво го забележавте на фотографијата. Одговори: 1. Зебра Вие сте харизматична личност која е секогаш подготвена да се жртвува за потребите на луѓето и тоа е воедно и

ТЕСТ за вид: Кој број се наоѓа на фотографијата?

Проверете го вашиот вид со овој краток и забавен тест. Внимателно погледнете ја следната фотографија и обидете се да откриете кој четирицифрен број се наоѓа на истата. Дали успеавте? Точното решение може да го пронајдете на следната страна.

ТЕСТ: Кој од тројцата мажи носи најмногу тежина на рамената?

Добро погледнете ја следната фотографијата, внимателно размислете и обидете се да го пронајдете точниот одговор на прашањето кој од овие тројца мажи носи најмногу тежина на рамената? Дали успеавте? Точното решение може да го пронајдете на следната страна.

Тест: Проверете дали би ги преживеале овие 8 опасни ситуации

Сите сме биле изложени на тешка состојба барем еднаш во животот. Јасно е дека овие времиња никогаш не се очекуваат, но тоа не значи дека не треба да се однесуваме на свесен, пресметлив, паметен начин. Во тој случај, најдобриот начин да се соочите со овие несреќни ситуации веројатно е да се подготвите однапред. На крајот,

ТЕСТ: Која од 3-те жени е негова вистинска сопруга?

Внимателно погледнете ја следната фотографија, добро размислете и обидете се да откриете и одговорите на прашањето, која од овие 3 жени е вистинската сопруга на моторџијата? Дали успеавте? Точното решение може да го пронајдете на следната страна.