Вицови

Му пукнала гума пред лудница (виц)

На еден човек му пука гума пред лудница. Ја вади резервната да ја замени, кога наеднаш сите 4 навртки му паѓаат во блиската шахта. Почнува да мисли, да се туфка, да врти околу автомобилот. Еден луд го гледа од прозорецот цело време и на крај му вели:
– Брат, земи по една навтрка од другите тркала, така со по 3 навртки ќе можеш да си отидеш до дома.

Што ќе им подари Дедо Мраз на македонските деца оваа година? (виц)

Дедо Мраз ги добил писмата од децата од Македонија и почнал по ред. Чита едно писмо, става во пакетчето една книга. Чита друго писмо, става во друго пакетче иста таква книга. Трето, пак истата книга, итн. На сите деца им ја ставил истата книга за подарок. Книгата била „Правопис на македонскиот литературен јазик“.

Шефот го фатил вработениот на дело (виц)

Шефот ненадејно влегува во канцеларијата на вработениот и го фаќа како си гледа видеа на Мотика. – Секогаш кога и да влезам тука, Вие сте на Мотика. Како да си го објаснам тоа?! – Фирмата ви е многу средена, канцеларијата топ, ѕидовите дебели, вратите квалитетни и во ходникот кога доаѓате не ви се слушаат чекорите,

Како се вика ресторанот? (виц)

Двајца стари бизнисмени вечераат кај едниот дома заедно со своите две млади девојки. По вечерата бизнисмените одат кај едниот во кабинетот, овој вади старо виски и му вели на другиот:
– Вчера бевме во еден нов елитен ресторан, се беше врвно. Од храната, до виното, а за услугата немам коментар. Ти препорачувам да одите.

Полицаецот кому жената му спремила изненадување (виц)

Се враќа полицаец од работа доцна вечерта, ја соблекува униформата и таман тргнува кон спалната, жена му од таму нежно му вели:
– Злато, ако ме сакаш, оди до тобакото, купи едно шише вино да пивнеме и ќе ти покажам чудесии во спалната…