Вицови

Шефот го фатил вработениот на дело (виц)

Шефот ненадејно влегува во канцеларијата на вработениот и го фаќа како си гледа видеа на Мотика. – Секогаш кога и да влезам тука, Вие сте на Мотика. Како да си го објаснам тоа?! – Фирмата ви е многу средена, канцеларијата топ, ѕидовите дебели, вратите квалитетни и во ходникот кога доаѓате не ви се слушаат чекорите,

Како се вика ресторанот? (виц)

Двајца стари бизнисмени вечераат кај едниот дома заедно со своите две млади девојки. По вечерата бизнисмените одат кај едниот во кабинетот, овој вади старо виски и му вели на другиот:
– Вчера бевме во еден нов елитен ресторан, се беше врвно. Од храната, до виното, а за услугата немам коментар. Ти препорачувам да одите.

Полицаецот кому жената му спремила изненадување (виц)

Се враќа полицаец од работа доцна вечерта, ја соблекува униформата и таман тргнува кон спалната, жена му од таму нежно му вели:
– Злато, ако ме сакаш, оди до тобакото, купи едно шише вино да пивнеме и ќе ти покажам чудесии во спалната…

Министерот на посета во македонско планинско село (виц)

Во едно македонско планинско село му ѕвони телефонот на претседателот на месната заедница:
– Ало, кај вас ќе дојде министерот да ја пресече лентата на новиот споменик.
Претседателот на МЗ ја зема ловџиската пушка и оди на сред село да ги извести селаните.

Кумановецот и паметниот тоалет (виц)

Кумановец си купил паметен тоалет. Додека не го запалиш светлото, вратата не се отвора за да влезеш. Додека не пуштиш вода, вратата не се отвора за да излезеш. Им се пофалил на сите другари, многу задоволен.
По некое време, еден од пријателите го прашува:

Кога мажот ќе реши да сврти друга страна во врската (виц)

Имам сериозна врска (барем јас така мислам). Една вечер си легнавме со девојка ми, моите страсти почнаа да горат, кога таа неочекувано рече:
– Не сум расположена, сакам само да ме гушнеш.
– Штооо??!! Што треба да значи тоа?! – скокнав изненаден.
И таа ги изговори зборовите од кои секој маж на планетата се плаши…